Het nieuwe IoT-netwerk van Orange Belgium haalt een dekking van 100 % en is klaar om massieve Internet of Things-oplossingen uit te bouwen

Het nieuwe IoT-netwerk van Orange Belgium haalt een dekking van 100 % en is klaar om massieve Internet of Things-oplossingen uit te bouwen

Het Internet of Things biedt steeds meer mogelijkheden, in België en de rest van de wereld. Om zijn positie als marktleider verder te versterken besliste Orange Belgium vorig jaar om te investeren in nieuwe IoT-technologieën die gebaseerd zijn op internationale standaarden. Orange kondigde vandaag aan dat de technologieën Narrow Band-IoT (NB-IoT) en LTE-M, ook wel Mobile IoT genoemd, over het hele Belgische grondgebied zijn uitgerold, voor een volledige nationale dekking, zowel binnenshuis als buitenshuis.

De technologieën NB-IoT en LTE-M zijn lagen van het mobiele LPWA-netwerk (Low Power Wide Area) die het mogelijk maken om miljoenen alledaagse objecten met het Internet of Things (IoT) te verbinden. LPWA-technologieën bieden heel wat voordelen wanneer ze objecten met het Internet of Things connecteren, zoals een energiezuinige connectiviteit die ervoor zorgt dat de batterij van de geconnecteerde apparaten tot 10 jaar langer meegaat. Bovendien zijn de kosten van de radiomodule in slimme apparaten zeer laag. Andere nieuwe mogelijkheden van deze technologie zijn slim meubilair, slim parkeren en het tracken van materiaal.

Orange maakt van België een testlabo voor Mobile IoT door het eerste nationale mobiele LPWA-netwerk in België uit te rollen

Orange Belgium kondigt vandaag de nationale uitrol van Mobile IoT op zijn netwerk aan, zoals het een jaar geleden beloofde.

De Mobile IoT-technologieën plaatsen de LPWA-technologieën in een nieuw perspectief. Behalve de langere levensduur van de batterij en de minieme kosten van de radiomodules bieden NB-IoT en LTE-M nog heel wat extra voordelen:

  • Ze zorgen voor een communicatie in twee richtingen tussen object en netwerk, waardoor de software-updates aan de firmware 'over the air' kunnen worden uitgevoerd.

  • Ze bieden de best mogelijke mobiele dekking (tot +20 dB ten opzichte van 2G/4G-dekking), waardoor het signaal aanzienlijk dieper in gebouwen doordringt.

  • Connectiviteit in het buitenland (roaming) is verzekerd op de Mobile IoT-netwerken van andere operatoren.

  • Het is de veiligste oplossing voor IoT-connectiviteit omdat het om een gereglementeerd spectrum gaat. Bovendien zorgt een simkaart voor een beveiligde connectiviteit dankzij de unieke authenticatie. Ook de gegevens op het LTE-netwerk worden versleuteld.

Gabriel Flichy, Chief Technology Officer bij Orange Belgium, legt uit: 'De keuze voor 'Mobile IoT'-technologie is futureproof want volledig in lijn met de toekomstige evolutie richting 5G. Men zal dan objecten kunnen connecteren die uiterste betrouwbaarheid vereisen, zoals de controle van kritische apparaten op afstand en procesautomatisering. Vandaag gebruiken we ons Mobile IoT-netwerk al met de Vlaamse overheid in het kader van een project met slimme fietsen, waarvoor we samenwerken met partners als Huawei en Sensinxs. IMEC test een project van slimme stopcontacten als onderdeel van het programma Antwerps City of Things en samen met CommuniThings ontwikkelen we slimme parkeeroplossingen. We nodigen alle ontwikkelaars van applicaties, systeemintegratoren en early adopters uit om de voordelen van het IoT-netwerk van Orange Belgium te ontdekken.' Meer info via de website business.orange.be/iotstarterskit of via [email protected]

Algemeen beschouwd zal Mobile IoT fungeren als een katalysator voor bedrijven die dingen willen connecteren die tot voor kort niet te connecteren waren met de bestaande technologieën. Mobile IoT zal resulteren in een enorme verscheidenheid aan nieuwe producten, diensten en applicaties.

Over Orange Belgium

Over Orange Belgium

Orange Belgium is een van de grootste telecomspelers op de Belgische markt, met een omzet van 1.749 miljoen euro in 2023 en meer dan 3 miljoen klanten op 31 december 2023, en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Communications Luxembourg. Dankzij zijn eigen vaste en mobiele netwerken biedt Orange Belgium zowel residentiële als businessklanten vaste en mobiele connectiviteitsdiensten en convergente aanbiedingen (internet, telefonie, televisie, inclusief originele tv-content: Be tv, VOOsport, enz.). Als een verantwoorde operator investeert Orange Belgium om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame en inclusieve digitale praktijken te bevorderen. Orange Belgium is ook een wholesale-operator die zijn partners toegang biedt tot zijn infrastructuur en tot een uitgebreid portfolio van connectiviteits- en mobiliteitsdiensten, waaronder aanbiedingen op basis van big data en het Internet of Things (IoT).

Orange Belgium is een filiaal van de Orange-groep, aanwezig in 26 landen met een totaal klantenbestand van 298 miljoen klanten wereldwijd op 31 december 2023. De groep is ook een toonaangevende leverancier van wereldwijde IT- en telecommunicatiediensten aan multinationals onder de merknaam Orange Business.

Orange Belgium staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie op internet en op je mobiel: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter: @pressOrangeBe

Orange en alle andere namen van Orange-producten of -diensten in dit bericht zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.

Perscontact
Sven Adams – [email protected] +32 (0)486 36 47 22
[email protected]

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere