Meer dan 4 Belgen op 10 ervaren minder stress tijdens het telewerken

Meer dan 4 Belgen op 10 ervaren minder stress tijdens het telewerken

  • 23 % van de Belgen werkt naar eigen zeggen nog productiever van thuis uit
  • Bijna 1 op 5 heeft dagelijks videocalls met vrienden of familie
  • 54 % van de consumenten communiceert meer met vrienden en familie sinds het begin van de lockdown

Terwijl het land geleidelijk uit de lockdown door Covid-19 stapt, voerde Orange Belgium een onderzoek en analyseerde de netwerkcijfers om een antwoord te vinden op de vraag hoe wij Belgen omgingen met het gegeven dat we in ons kot moesten blijven. Wat blijkt? We ervaren minder stress tijdens het telewerken, we voelen ons meer verbonden met onze familie en we volgen het nieuws nog meer op de voet.

#BlijfVerbondenMetCollega's

Bijna de helft van de mensen die nog kunnen werken, doet dat van thuis uit. 42 % van de mensen die telewerken blijkt thuis minder werkgerelateerde stress te ervaren dan op de werkvloer. Meer dan 6 Belgen op 10 werken minstens even efficiënt van thuis uit. 23 % is naar eigen zeggen productiever, terwijl bijna 4 telewerkers op 10 (38 %) klagen dat ze thuis minder werk verzet krijgen. Dat percentage stijgt naar 43 % bij de mensen die hun werk moeten combineren met de zorg voor hun kinderen, en zakt naar 34 % bij de medewerkers zonder kinderen.

#BlijfVerbondenMetFamilie

Nooit eerder was de Belg zo verbonden met vrienden en familie. Meer dan de helft van de respondenten (54 %) heeft meer contact met vrienden en familie tijdens de Covid-19-crisis. Contact houden doen we voornamelijk door te chatten via onze telefoon. Meer dan 1 Belg op 2 (54 %) chat dagelijks. 43 % belt zijn vrienden of familie minstens een keer per dag. De Belg toont ook meer belangstelling voor het nieuws (51 %) en (her)ontdekt (nieuwe) manieren om zich bezig te houden: 37 % zegt meer te kokkerellen en 30 % leest meer.

Videogesprekken kennen een explosieve groei

Om overleg te plegen met collega's of te e-peritieven met familie of vrienden... videogesprekken zijn razend populair. Volgens het onderzoek van Orange Belgium heeft 1 Belg op 4 minstens een keer per dag een videocall voor het werk. 68 % voert minstens wekelijks een videogesprek. Maar we gebruiken videocalls ook om in contact te blijven met vrienden en familie. Bijna 1 op 5 heeft dagelijks videocalls met vrienden of familie.

“Dat mensen in deze speciale tijden meer verbonden zijn met elkaar, komt niet uit de lucht gevallen”, zegt Christophe Dujardin, Chief Consumer Business Officer van Orange Belgium. “Als operator spelen we een cruciale rol in deze lockdown, want dankzij ons kunnen onze klanten verbonden blijven met hun vrienden en familie. Ons netwerk biedt hen de mogelijkheid om thuis te werken, het nieuws te volgen en te ontspannen.”

Younes Al Bouchouari Spokesperson, Orange Belgium
Annelore Marynissen Corporate Communication Manager, Orange

 

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren.
Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere