Orange Belgium brengt als eerste eSIM op de Belgische markt

Orange Belgium brengt als eerste eSIM op de Belgische markt

Vanaf vandaag ondersteunt Orange Belgium embedded SIMs (of eSIMs), een primeur op de Belgische telecommarkt. De eSIM creëert een gloednieuwe klantenbeleving, maakt de processen van Orange Belgium meer dan toekomstbestendig en heeft als bijkomend voordeel dat de groep een volledig digitale operator wordt.

Na vele mooie jaren krijgt de simkaart een opvolger. Vanaf vandaag ondersteunt Orange Belgium de nieuwe embedded SIM (of eSIM), de gezworen opvolger van de traditionele plastic simkaartjes. Een embedded SIM is een kleine chip die direct in een toestel wordt ingebouwd en precies werkt als een klassieke simkaart. 

Een nieuwe klantenbeleving en nieuwe toepassingen

De komst van eSIM zet de deur open voor gloednieuwe klantenbelevingen: zo zullen gebruikers met zowel een professioneel als een eigen abonnement makkelijk een nieuw eSIM-profiel kunnen toevoegen en tussen accounts switchen zonder aan hun apparaat te prutsen. De eSIM zal ook het leven van frequente reizigers, expats en toeristen vergemakkelijken, want zij zullen eenvoudig op een lokaal abonnement kunnen intekenen tijdens hun verblijf in België.

Dankzij de ondersteuning van eSIM zal Orange Belgium in de nabije toekomst ook nieuwe specifieke abonnementsdiensten kunnen aanbieden voor een ruimere waaier aan toestellen, zoals tablets, smartwatches en andere wearables.

Residentiële klanten met een compatibele smartphone zullen niet langer een simkaart in hun toestel moeten plaatsen om toegang te krijgen tot het netwerk van Orange Belgium. In plaats daarvan zal Orange Belgium de ingebouwde eSIM in gebruik nemen. Door middel van een simpele QR-scan zullen klanten hun gegevens in een uniek gebruikersprofiel op het toestel kunnen uploaden, dat hun veilig toegang verschaft tot het netwerk van Orange Belgium. Maar dat kan allemaal pas na een grondige identiteitscontrole.

In een eerste fase zal de klant nog altijd naar een shop moeten om zijn/haar identiteit te bewijzen. Maar Orange Belgium ontwikkelt nu al nieuwe en verder gedigitaliseerde oplossingen, zodat de identificatie binnenkort volledig online kan gebeuren. In een latere fase zal de eSIM ook voor B2B-klanten beschikbaar gemaakt worden.

Minder plastic afval en minder logistiek

In de aanloop naar de lancering van de eSIM-ondersteuning zag Orange Belgium zijn kans schoon om zijn interne processen te vernieuwen, omdat deze nieuwe vorm van interactie met zijn klanten in grote mate de manier verstoort waarop een telecomleverancier toegang tot zijn netwerk verschaft. De bergen simkaarten waar een identiteit aan was toegekend, ruimen plaats voor een nieuw model waarin het apparaat centraal staat.

Werner De Laet, Chief Enterprise, Innovation & Wholesale Officer van Orange Belgium: "Per jaar neemt Orange Belgium niet minder dan 2 miljoen nieuwe simkaarten in gebruik. De geleidelijke overschakeling naar eSIM zal ook het milieu ten goede komen, want er zal minder plastic gebruikt worden en de logistieke werking wordt gestroomlijnd. Een besparing op plastic die verder in de hand gewerkt zal worden door de keuze van Orange Belgium om in de nabije toekomst ook de klassieke simkaarten 50 % kleiner te maken. Met de nieuwe eSIM-ondersteuning zet Orange Belgium andermaal zijn positie als bold challenger en zijn engagement voor een groenere planeet in de verf."

Christophe Dujardin, Chief Consumer Officer, voegt toe: “Door eSIM op de markt te brengen, laat Orange Belgium nieuwe, digitalere en eenvoudigere klantervaringen toe. We worden een volledig digitale operator, die ervoor zorgt dat klanten gemakkelijk kunnen switchen tussen professionele en privé-lijnen, frequente reizigers, ... We maken ons vooral klaar voor wat gewoon de toekomst van de telco-markt zal zijn.”

Het bedrijf voorspelt dat eSIM het marktaandeel van de klassieke simkaarten op de Belgische markt tegen 2025 zal overstijgen en verwacht bijna 100 % van de markt in handen te hebben tegen 2030, naarmate steeds meer nieuwe compatibele toestellen (smartphones, maar ook wearables en geconnecteerde voorwerpen) op de markt zullen komen. Algemeen genomen voorspelde Counterpoint Research onlangs dat er tegen 2025 vrijwel twee miljard eSIM-toestellen op de markt zullen zijn. De meeste smartphonefabrikanten zetten momenteel inderdaad zwaar in op embedded SIMs om de eenvoudige reden dat als het simkaartsleufje wordt afgeschaft, er ruimte vrijkomt voor andere componenten.

Meer informatie over eSIM en de toestellen die eSIM-compatibel zijn op https://www.orange.be/nl/blog/esim-belgie-alles-weten

Annelore Marynissen Corporate Communication Manager, Orange
Younes Al Bouchouari Spokesperson, Orange Belgium
Orange Belgium - eSIM NL.pdf 43 KB

 

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren.
Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere