Orange Belgium innoveert in de ecologische transitie van zijn activiteiten en is één van de eerste telecomoperatoren ter wereld die een SIM-kaart van 100% gerecycleerd plastic op de markt brengt

Orange Belgium innoveert in de ecologische transitie van zijn activiteiten en is één van de eerste telecomoperatoren ter wereld die een SIM-kaart van 100% gerecycleerd plastic op de markt brengt

Als eerste telecomoperator in België en één van de eerste in de wereld brengt Orange Belgium nieuwe simkaarten op de markt die gemaakt zijn van 100 % gerecycleerd plastic. Samen met de recente lancering van de Half ID SIM en eSIM eerder dit jaar, toont dat aan hoe hard Orange zijn best doet om zijn plasticverbruik te verminderen en zijn algemene voetafdruk te verkleinen.

Enkele maanden na de lancering van zijn eerste Half ID-simkaarten, die door hun kleinere formaat al een jaarlijkse besparing van 2 ton plastic opleveren, gaat Orange Belgium nu nog een stapje verder door de allereerste simkaarten die gemaakt zijn van 100 % gerecycleerd plastic op de Belgische markt te brengen. De bestaande stock simkaarten zal vanaf vandaag geleidelijk aan plaatsmaken voor deze nieuwe generatie ecologische simkaarten.

En omdat deze nieuwe Eco-simkaarten aan de hoogste kwaliteitsnormen voor residentiële en B2B-klanten voldoen, zijn ze volledig futureproof en een toonbeeld van betrouwbare connectiviteit - ongeacht je gebruik en ongeacht je smartphone. Eerder dit jaar startte Orange Belgium al met de ondersteuning van de eSIM voor residentiële klanten, die het voor gebruikers met een compatibele smartphone mogelijk maakt om de simkaart die in hun toestel is ingebouwd te gebruiken. De volgende stap is nu om de simkaartproductie verder te stroomlijnen om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Ook in termen van CO2-uitstoot zou een volledige overschakeling naar Eco-simkaarten resulteren in een daling met 14 ton tegen 2023 voor de gehele simkaartlogistiek (grondstoffen en transport). Om een idee te geven, dat is het equivalent van het jaarlijkse energieverbruik van drie Belgische gezinnen. De nieuwe simkaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in alle smart- en conceptstores van Orange Belgium. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere strategie om de impact van Orange Belgium op het milieu te verminderen. Zo is de totale CO2-uitstoot sinds 2006 met bijna 80% gedaald. Orange Belgium wil ook zijn resterende CO2-uitstoot met 30% verminderen tegen 2023.

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium: “Als verantwoorde telecomoperator zijn we er heilig van overtuigd dat technologie, indien juist ingezet, kan bijdragen tot een betere wereld. Met deze nieuwe generatie simkaarten gaat Orange Belgium wereldwijd voorop in de strijd naar een duurzamere bedrijfsvoering. Het is voor ons een manier om onze milieuvoetafdruk verder te verkleinen, naast de andere belangrijke inspanningen die we leveren om ons energieverbruik, onze CO2-uitstoot en onze afvalproductie te verminderen.”

 

Younes Al Bouchouari Spokesperson, Orange Belgium
Annelore Marynissen Corporate Communication Manager, Orange

 

 

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren.
Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere