Orange Belgium lanceert Chat Messages, de nieuwe generatie van sms'jes voor Android-toestellen

Met Chat Messages is Orange Belgium de eerste telecomoperator die RCS op de Belgische markt brengt. RCS is de afkorting voor Rich Communication Services, de nieuwe standaard voor korte berichtjes. Foto's, video's, locaties enzovoort: deze nieuwe berichtendienst biedt gebruikers met een compatibel Android-toestel ongezien veel mogelijkheden.

De toekomst van de sms is in België geland: voortaan kunnen gebruikers met een compatibele Android-smartphone gebruikmaken van Chat Messages, een nieuwe berichtendienst die gebaseerd is op RCS, de nieuwe telecomstandaard voor berichtendiensten.

Dankzij RCS (Rich Communication Services) kan de gebruiker veel meer delen dan met een klassieke sms. Denk aan: foto's, video's, documenten, locatiegegevens enz. Daarnaast kan de gebruiker groepen creëren om content met specifieke contactenlijsten te delen en hij kan zien of ze zijn berichten al ontvangen hebben alsook of ze misschien al een antwoord aan het schrijven zijn.

De berichten worden verstuurd over het IP-netwerk, via wifi of een mobiele internetverbinding en worden als dusdanig gefactureerd.

Hoewel die functies al beschikbaar zijn in bepaalde populaire berichtenapps, zullen ze nu dus ook standaard beschikbaar worden voor gebruikers van een Android-smartphone (vanaf de versie Android 8.1). De voordelen van de klassieke sms blijven uiteraard behouden. Bijvoorbeeld: indien men een Chat Message naar een gebruiker zonder compatibel toestel stuurt, wordt het bericht automatisch als een gewone sms of mms verzonden. Bij Orange Belgium zijn sms en mms gratis voor alle postpaid-klanten. De berichten worden verzonden op het netwerk en via de servers van Orange Belgium, niet via die van een derde partij. Bovendien kost een mms bij Orange Belgium even weinig als een sms. De data zullen ook enkel verzonden worden over het netwerk en de servers van Orange Belgium, niet over die van derden.

Orange Belgium zal de Chat Messages service in de komende maanden geleidelijk aan uitrollen bij de klanten met een compatibel Android toestel zodat ze allemaaltegen de zomer van 2020 Chat Messages zouden moeten kunnen sturen.

RCS werd ontworpen door GSM Association samen met Google en wordt verwacht uit te groeien tot de nieuwe wereldwijde standaard voor berichtendiensten van telecomproviders.

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren.
Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere