Orange Belgium verwelkomt met Neibo een nieuwe virtuele operator op zijn netwerk

Orange Belgium verwelkomt met Neibo een nieuwe virtuele operator op zijn netwerk

Orange Belgium en Neibo kondigen vandaag een overeenkomst aan waardoor de toekomstige klanten van Neibo de komende jaren het toonaangevende 4G-netwerk van Orange Belgium mogen gebruiken.

Orange Belgium is blij dat het Neibo, de eerste coöperatie voor mobiele telefonie in België, op zijn mobiele netwerk mag verwelkomen. Neibo werd opgericht als een coöperatie om een rechtvaardigere economie na te streven, met de ambitie de winst alleen in duurzame en lokale projecten te investeren.

Na een oproep voor fondsen van 250.000 euro legt Neibo op dit moment de laatste hand aan zijn commerciële aanbod. Vanaf september 2019 zullen de klanten van Neibo dan probleemloos kunnen bellen, sms'en en surfen via het netwerk van Orange Belgium. Neibo belastte Effortel, wereldwijd toonaangevende Mobile Virtual Network Enabler, met het leveren van de technologie die nodig was om de mvno Neibo te lanceren.

Werner De Laet, Chief Enterprise, Innovation & Wholesale Officer van Orange Belgium: "Ik ben heel blij dat we deze nieuwe samenwerking aangaan met de eerste uitsluitend door burgers geleide coöperatie in België. Met ons superieure 4G-netwerk, dat bijna 100 % van de Belgische bevolking dekt, zullen we de klanten van Neibo state-of-the-art mobiele oplossingen aanbieden."

Quentin Verstappen, CEO van Neibo: "Onze originele invulling als een rasechte coöperatie voor en door burgers krijgt stilaan vorm. Ik ben blij dat onze klanten binnenkort gebruik zullen kunnen maken van het geavanceerde mobiele netwerk van Orange Belgium. Daarnaast was ook de uitvoerige expertise en ervaring in het verwezenlijken van geavanceerde mvno's wereldwijd heel belangrijk voor ons."

Arkadi Panitch, CEO van Effortel: "Als specialist in de realisatie van innovatieve mvno-businessmodellen zijn we opgetogen dat we een mvno-coöperatie mogen verwelkomen op ons globale platform, naast de gevestigde mvno's met partners uit de bank-, retail-, fintech- en mediasector wereldwijd."

Contacteer ons
Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren.
Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere