Orange Belgium wordt Golden Connectivity Partner van Agoria Solar Team

Orange Belgium wordt Golden Connectivity Partner van Agoria Solar Team

Orange Belgium is enorm gemotiveerd om zich als een verantwoorde en duurzame telecomoperator op de kaart te zetten, door kosten noch moeite te sparen om zijn energieverbruik en milieuvoetafdruk te verkleinen. In die context kondigt Orange Belgium vol trots zijn samenwerking aan met Agoria Solar Team, een groep ingenieurstudenten die het tegen andere teams wereldwijd opneemt in de strijd om de meest innovatieve en efficiënte zonnewagen te bouwen en zo het potentieel van hernieuwbare energie onder de aandacht te brengen. Orange Belgium zal 2 jaar lang financiële en technische steun bieden, onder andere om de connectiviteit te verbeteren.

Als Golden Connectivity Partner zal Orange Belgium gedurende 2 jaar financiële steun bieden om de BluePoint-zonnewagen van Agoria Solar Team te verbeteren, evenals technische steun en advies om de communicatie tussen de wagens onderling en met het team te optimaliseren. Bovendien zal Orange Belgium het team helpen om interessante data te vergaren over hun prestaties en op die manier hun configuraties en racestrategieën bij te stellen.

Een grootse race op het legendarische circuit van Zolder

Deze samenwerking wordt morgen al op de proef gesteld, wanneer Agoria Solar Team deelneemt aan de iLumen European Solar Challenge op het prestigieuze voormalige F1-circuit van Zolder in België. De iLumen European Solar Challenge wordt algemeen beschouwd als de Europese kampioenschapsrace voor zonnewagens. In deze 24-uurs race zullen de piloten af te rekenen krijgen met ernstige problemen, zoals het Belgische (onvoorspelbare) weer, en de noodzaak om ook 's nachts te blijven rijden, omdat er maar twee pitstops zijn toegestaan om de batterijen te herladen. Deze race kan je alleen winnen met een goed uitgekiende strategie, waar Orange Belgium de technische ondersteuning voor zal bieden.

Voor het eerst in de geschiedenis zal Agoria Solar Team 2 wagens inschrijven, de BluePoint en de Punch 2, waarmee ze een twintigtal andere teams uit alle uithoeken van Europa het vuur aan de schenen zullen leggen. Omwille van de covidpandemie zijn er geen toeschouwers toegelaten, maar de race is wel digitaal te volgen via de online platformen van Agoria Solar Team. De volgende grote race wordt gereden in februari 2021: de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium: “We zijn zeer trots op onze samenwerking met deze jongelui. Hun project en waarden sluiten volledig aan bij onze visie op technologie: innovatie aanwenden om te streven naar een betere, duurzame wereld. Agoria Solar Team is het schoolvoorbeeld van hoe sterk wij Belgen presteren op het vlak van innovatie en engineering. Zij kunnen toekomstige generaties inspireren om te kiezen voor een carrière in STEM. Het team won goud in de Carrera Solar Atacama in Chili (2018) en in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië (2019). We wensen hen alle succes van de wereld en hopen dat ze ook thuis, in Zolder, de eerste plaats zullen wegkapen.”

 

 

 

Younes Al Bouchouari Spokesperson, Orange Belgium
Annelore Marynissen Corporate Communication Manager, Orange

 

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren.
Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere