Solide groei van de EBITDAaL dankzij sterk mobiel commercieel momentum en aanhoudende kostenbeheersing

▪ Aantal mobiele postpaidklanten +3,9% j-o-j / Aantal kabelklanten +25,5% j-o-j

▪ Omzet in Kw3 +3,3% j-o-j / Omzet uit retaildiensten in Kw3: +4,8% j-o-j

▪ EBITDAaL in Kw3 +8,1% j-o-j (sinds begin 2021: +8,5%)

 

Operationele hoogtepunten in Kw3

▪ Sterke groei van het aantal netto nieuwe mobiele klanten. Het aantal mobiele postpaidklanten steeg met 37 duizend tot 2,7 miljoen abonnees, mede dankzij de aantrekkelijkheid van de Go-portefeuille, vooral nadat Go Plus in juni een databoost had gekregen.

▪ Love- en Home-formules blijven gestaag groeien. Het aantal kabelklanten steeg in Kw3 met 17 duizend tot 382 duizend klanten (+25,5% j-o-j).

▪ De ARPO uit convergente b2c-aanbiedingen daalde met 3,1% j-o-j tot 73,1 euro door de kortingen op mobiele tariefplannen in het convergente segment.

▪ De ARPO uit abonnementen met alleen mobiele diensten bleef stabiel op 20,5 euro.

 

Financiële hoogtepunten in Kw3

▪ De omzet steeg met 3,3% j-o-j tot 346,3 miljoen euro, wat voornamelijk wordt verklaard door de hogere omzet uit retaildiensten en de hogere groothandelsinkomsten. Net als in vorige kwartalen bleef de omzet uit retaildiensten groeien (+4,8% j-o-j), voornamelijk dankzij de omzet uit convergente diensten (+14,6% j-o-j). De omzetgroei is ook te danken aan een aanzienlijke stijging in roaming van zowel klanten als bezoekers.

▪ De EBITDAaL steeg met 8,1% j-o-j tot 96,7 miljoen euro. Die stijging was voornamelijk toe te schrijven aan de hogere omzet uit retaildiensten en de aanhoudende kostenbeheersing. De EBITDAaL-marge bereikte 27,9%.

▪ De eCapex sloten af op 40,2 miljoen euro, iets onder het resultaat van Kw3 2020 door een seizoensgebonden effect. In Kw4 wordt er een inhaalbeweging verwacht door de implementatie van de overeenkomst over het gedeelde RAN.

 

Xavier Pichon, Chief Executive Officer: Orange Belgium is in het derde kwartaal solide commerciële prestaties blijven leveren, mede dankzij de recente verbeteringen aan de Go-portefeuille en de continue groei van onze convergente formules.

Bovendien blijft Orange Belgium zich op de markt onderscheiden met een steeds uitgebreider aanbod van waardeproposities om in te spelen op de steeds veranderende behoeften van klanten.

We lanceerden met succes Orange TV Lite, waarmee klanten zonder een volledig tv-abonnement of decoder een aantal tv-zenders kunnen streamen, en hey!, ons nieuwe 100% digitale merk voor internetsavvy klanten die hun hele leven het liefst volledig digitaal regelen.

Antoine Chouc, Chief Financial Officer: Onze positieve commerciële prestaties hebben ook overeenstemmende financiële resultaten opgeleverd. In vergelijking met vorig jaar is onze omzet met 3,3% gestegen, voornamelijk dankzij de hogere omzet uit retaildiensten en de groei van de groothandelsinkomsten.

De combinatie van een hogere omzet uit retaildiensten en onze aanhoudende kostenbeheersingsinspanningen hebben voor dit kwartaal tot een uitstekende EBITDAaL geleid. We verwachten dat de eCapex in het laatste kwartaal van het jaar een inhaalbeweging zullen inzetten.

In het licht van deze resultaten, en gezien de verbeterde context op het vlak van de volksgezondheid, verwachten we onze EBITDAaL-vooruitzichten licht te overtreffen. Onze vooruitzichten voor de omzet en de eCapex blijven ongewijzigd.

NL OBEL_ER_2021 Q3 FV.pdf 506 KB
Koen Van Mol Investor Relations
Ana Castano Lopez Investor Relations, Orange Belgium

 

 

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren.
Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Orange Belgium
Bourgetlaan 3
1140 Evere